Лудогорец записа първата си загуба в лятната подготовка, след като отстъпи пред унгарския Ференцварош с 1:3 в поредната контрола от лагера в Австрия. Шампионът на Унгария стоеше по-добре през първото полувреме и поведе в 23-ата минута с гол на Узуни.

Тогава Чирич избяга по фланга отляво, центрира топката в наказателното поле, там непокрит бе оставен Узуни, който с глава вкара първия гол. До края на първата част Лудогорец отговори с хубав удар на Кешерю от фаул и изстрел на Каули, който бе спасен от вратаря на унгарците Герго.

След почивката нашите заиграха по-активно, владееха топката по-дълго време от своя съперник, но териториалното превъзходство не доведе до изгодни голови положения. Чак в 62-ата минута Мавис Чибота бе изведен сам срещу Герго, но стреля над напречната греда. След това Янков падна в наказателното поле, след съприкосновение със съперников играч, но съдията не отстъди дузпа.

В 75-ата минута отбраната на разградчани отново сбърка - пак центриране от фланга, този път на Джоунс, намери Боли в наказателното поле, който с хубав удар от въздуха направи 0:2 за Ференцварош.

Като смяна за Лудогорец влезе Елвис Ману, а с неговата поява на терена, играта на шампионите ни в предни позиции се изостри. В 82-ата минута Чибота влезе в наказателното поле, подаде към Ману, а ударът му бе избит от вратаря на унгарците, но при добавката възстановеният от тежка травма Пиерос Сотириу върна едно попадение - 1:2.

Надеждите поне за равенство се стопиха само 5 минути по-късно, след като вратарят на нашите Падт не успя да отрази слаб удар на Лайдуни, като топката мина през ръцете му за крайното 1:3.