В понеделник от "Лудогорец" официално обявиха, че преди днешния мач с "Шахтьор" Солигорск ще бъдат изпратени три от легендите, които повече няма да носят зеления екип – Владислав Стоянов, Светослав Дяков и Козмин Моци.

И докато за халфа и защитника това беше ясно отдавна, присъствието на Владо там определено беше изненадващо. Кошмара на Роналдо, както е известен перничанина, обяви първо пред „Мач Телеграф“ защо се стига до този момент.

„Истината е, че приключвам активната си кариера. Наскоро претърпях нова операция, надявам се вече нещата да са добре. Реално спирам с футбола по медицински причини“, каза Футболист номер 1 на България за 2014 г.

Вчера Владо е имал среща с ръководството на "Лудогорец", на която е станало ясно, че той остава в клуба, като занапред ще бъде скаут в школата. Стоянов е на един изпит от треньорски лиценз, което значи, че той занапред освен като скаут, може да се развива и треньорския занаят.

„Искам да благодаря на клуба, за всичко, което правят в момента. Щастлив съм, че ще продължа да бъда част от "Лудогорец“, завърши изказването си Стоянов.