Преди днешния двубой за Суперкупата на България между "Лудогорец" и ЦСКА, едва ли има по-добър събеседник от Кирил Десподов. Само до преди 2 години той бе големият любимец на Сектор „Г“, но днес е част от големия съперник "Лудогорец". Нещо повече – крилото беше с основен принос за десетата поредна титла, която „орлите“ спечелиха, като отбеляза 5 гола и даде внушителните 14 асистенции в елита през миналия сезон. След тази силна кампания към Десподов имаше огромен интерес, искаха го тимове като "Галатасарай" и "Уест Бромич", както и други, но той избра "Лудогорец". Ден преди сблъсъка с „червените“ 24-годишната звезда даде интервю специално за читателите на „Мач Телеграф“.

- Киро, как се чувстваш в момента. Сезонът вече започна, а въпреки леките колебания срещу "Шахтьор" Солигорск, вкара гол и продължихте напред?

- Добре се чувствам. Да, беше труден съперник "Шахтьор" Солигорск, но се радвам, че ги отстранихме и сега гледаме напред към мача с "Мура'.

- По-спокоен ли си сега след като окончателно стана собственост на "Лудогорец". Имаше един месец, в който течаха преговори и всеки ден беше пращан на различно място?

- Да, вече съм спокоен. Имаше напрежение в мен преди да ми свърши договорът за наем в Лудогорец. Имаше преговори с други клубове, но аз съм щастлив, че останах. Отборът ми дава нужното уважение, дава ми сцена за развитие, всички ми помагат с каквото могат. Затова и не се поколебах и оставам тук.

- Предстои ви двубой срещу бившия ти тим ЦСКА за Суперкупата. Вие вече изиграхте два официални мача, а те не...

- Да това е плюс е за нас. Те обаче също играха контроли. Няма да е лесен двубой. Ще е мач на емоции, ще се хвърлим с всички сила да спечелим.

- Няма как да отбиете номера и да мислите за Европа?

- Да, няма как това да се случи. Това е финал. Има заложен трофей, който искаме да спечелим.

Четете цялото интервю в днешния брой на "Мач Телеграф"