Лудогорец и Мура не излъчиха победител и завършиха при резултат 0:0 в първи мач от втория квалификационен кръг за турнира Шампионска лига.

Българският шампион бе съставът, който повече владееше топката, но чистите положения за гол бяха по равно.

Двата тима подходиха доста предпазливо към срещата и чак в последните 10 минути си размениха по една греда, която събуди зрителите по трибуните. В 78-мата минута Елвис Ману удари десния страничен стълб, а 5 по-късно капитанът на Мура разтресе напречната греда.

Така двубоят завърши при резултат 0:0 и всичко ще бъде решено след седмица, когато двата тима ще се изправят отново един срещу друг, но този път в Разград.


В 10-тата минута Лудогорец стигна до първото си чисто голово положение. Кирил Десподов центрира от пряк свободен удар, Игор Пластун игра с глава и насочи топката опасно към сглобката на вратата, но все пак след рикошет "орлите" получиха само корнер.

Последваха равностойни минути с лек превес на разградчани. В 30-тата минута обаче домакините имаха прекрасна възможност да открият резултата. Клепач нанесе прекрасен удар с левачката, но Кахлина успя да избие с върха на пръстите си. В ответната атака Каули опита далечен изстрел, но кълбото прелетя над вратата.

Играта леко се отвори и в 40-тата минута Каули имаше добра възможност да открие резултата, но и неговият шут мина високо, високо над вратата.

Две минути преди края на полувремето Лудогорец имаше 100%-во положение. Сотириу получи великолепна топка отдясно. Той нанесе удар от границата на малкото наказателно поле обаче не успя да намери рамката на вратата и резултатът се запази.

Така двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Домакините от Мура започнаха силно втората част и секунди след подновяването на играта създадоха добро положение за гол. "Орлите" обаче показаха добри умения в защита и предотвартиха опасността.

Последваха още силни минути за словенците и в следващия четвърт час те създадоха доста опасни положения пред вратата на Лудогорец. Намирането на рамката на вратата обаче беше проблем.

В 78-мата минута Елвис Ману пое топката около точката за изпълнение на дузпа и нанесе техничен удар с десни крак, топката обаче отново не пожела да се озове в мрежата и след контакт с гредата излезе в аут.

Пет минути по-късно късметът бе на страната на Лудогорец. Домакините организираха страхотна атака, при която капитанът на Мура - Коус, нанесе прекрасен удар с деснячката, но напречната греда се оказа последният верен приятел на Кахлина.

До края на мача не се случи нищо интересно и всичко ще бъде решено след седмица в Разград.

Мура - Лудогорец 0:0

Стартови състави:  

Мура: Обрадович, Карничник, Марушко, Горенц, Коус, Коутер, Бобичанец, Хорват, Щурм, Клепач, Ципот

Лудогорец: Кахлина, Недялков, Вердон, Пластун, Икоко, Гонсалвеш, Сантана, Каули, Десподов, Янков, Сотириу

Главен съдия: Харим Осмерс, Германия