Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас коментира успеха над Мура с 3:1 от втория квалификационен кръг на Шампионска лига. Литовецът остана доволен от реакцията на футболистите след изравнителния гол на словенците. Той намекна, че "орлите" няма от кой да се страхуват, визирайки бъдещия съперник на тима в турнира - гръцкия гранд Олимпиакос. 

"Беше много трудно. В Шампионската лига няма как да очакваш друго. Реагирахме добре след техния гол, особено второто поладение обърна мача. Това бяха два много добри мача за нас. Мура бяха организирани, с план. Накараха ни да се чувстваме некомфортно, оказаха ни голям отпор и не се отказаха. Липсваше ни на моменти острота, енергия. Времето също повлия, беше тежко. Най-важното е, че си гарантирахме европейски футбол до декември", каза литовецът.

"Отбелязахме гол в самото начало и бе логично да имаме както възходи, така и падения в мача. Имахме добри възможности и трябваше да поведем с два гола, но не успяхме. Това са неща, които се случват. Кахлина също ни спаси в един или два момента. В крайна сметка бяхме убедени, че ще вкараме втори гол и така и стана. Това е ДНК-то на Лудогорец. Най-важното е да не спираме да търсим гола. С риск да се повторя - търсим владение на топката, да атакуваме и държим нещата под контрол. Щастлив съм, че вкарахме три гола. Опитваме се да доминираме с топката, но в двубоите от Шампионската лига трябва да сме още по-добри. Ще започнем още от утре да елиминираме грешките. Имаме широчина в състава, имаме и качество. Опитваме се да анализираме внимателно противниците си. Ману се появи в края и съм радостен, че имаме играчи, които да влязат от пейката и да се разпишат. Не мисля, че Олимпиакос е чак толкова голямо препятствие. Всичко знаем какъв е този отбор, но ние първо ще се подготвим за мача в събота. Бих казал, че няма отбор, от който да се страхуваме, имаме собствен стил и начин на игра", завърши треньорът