Лудогорец постигна втора поредна победа в първенството, след като на своя "Хювефарма Арена" надигра ЦСКА 1948 с 3:0. Головете отбелязаха Текпетей в 45-ата минута, Ротариу в 65-ата и Ману в 73-ата минута.

Шампионите от Лудогорец започнаха мача по-активно, но атаките им не донесоха сериозни опасности пред вратата на столичани. В няколкото центрирания към наказателното поле, вратарят на ЦСКА 1948 Наумов се намеси добре и успя да надиграе нападателите на разградския тим. За отбелязване е, че на един от най-опасните играчи на домакините в предни позиции Кирил Десподов бе дадена почивка, а заедно с него сред резервите останаха вратарят Кахлина и Антон Недялков. Столичани опитаха да отвърнат предимно с контраатаки, но при една от тях Галин Иванов стреля неточно в аут. Домакините пробваха предимно чрез Вандерсон и Чибота, които донесоха повечето напрежение пред "червената" врата, но почти до края на полувремето не успяха да превземат вратата на Наумов. В самия край Наумов получи контузия в главата след съприкосновение със съперников играч и трябваше да напусне, като това удължи значително продължението на първата част. На мястото на Наумов влезе резервния вратар Тодоров, който не бе разгрял добре и още при първата атака към него допусна гол - в 45-ата минута Текпетей получи центриране в наказателното поле и от наглед безобидна ситуация, нанесе прекрасен прехвърлящ удар в глава - 1:0.

През второто полувреме съотношението на силите на игралното поле не се промени. Лудогорец продължи да диктува събитията на терена, да владее повече топката и да комбинира добре в предни позиции, благодарение на факта, че си осигури предимство в средата на терена. Атаките към вратата на ЦСКА 1948 не спираха, и въпреки че наставникът на шампионите Валдас Дамбраускас даде почивка на още основни състезатели в предни позиции - бяха сменени и Текпетей и Вандерсон, Лудогорец стигна до втори гол. В 65-ата минута резервата Дорин Ротариу получи дълго подаване, защитникът на столичани Костадин Илиев изпусна нападателя, който с удар от наказателното поле вкара за 2:0. Този резултат не удовлетвори играчите на домакините, които само 8 минути по-късно направиха резултата класически - прострелно подаване по земя м наказателното поле намери Ману непокрит в наказателното поле и той нямаше как да сбърка - 3:0. Под проливния дъжд, завалял през втората част, двата тима не успяха да направят нищо интересно до края, след като и теренът вече не бе в най-доброто си състояние - краен резултат 3:0.

Лудогорец - ЦСКА 1948 3:0

1:0 Текпетей (45)
2:0 Ротариу (65)
3:0 Ману (73)

Лудогорец: 1. Падт, 4. Сисиньо, 5. Терзиев, 32. Са, 6. Пинас, 25. Баджи, 64. Янков, 37. Текпетей, 13. Чибота, 88. Вандерсон, 10. Ману

ЦСКА 1948: 29. Наумов, 44. Илиев, 3. Пиргов, 5. Минков, 87. Петров, 64. Гогов, 18. Чочев, 7. Топузов, 10. Русев, 33. Иванов, 98. Йосков

Снимка: Lap.bg