Лудогорец и Олимпиакос завършиха 1:1 първия си мач 3-тия квалификационен кръг на Шампионската лига, който се игра в Гърция.

През първото полувреме двубоят бе равностоен, а най-чистото положение за Лудогорец дойде в 33-тата минута, когато Сотириу излезе сам срещу вратаря, но ударът му бе париран.

Двата гола паднаха в началото и в края на втората част. Първо Кирил Десподов даде аванс на "орлите" в 50-та минута, а в 87-та Камара изравни резултата.

Реваншът между двата отбора е след седмица, на стадиона в Разград.


В третата минута Десподов загуби топката в нападение и домакините организираха бърза, и опасна атака отляво, която стигна до опасно центриране, но Ахмед Хасан се размина с топката и Лудогорец оцеля. В първите минути на мача гърците показаха, че на "орлите" няма да им е никак лесно.

Малко по-късно Кирил Десподов се откъсна сам срещу вратаря на домакините, но ударът му бе париран. В крайна сметка страничният съдия развя флага за засада.

В средата на първата част Лудогорец създаде нова опасност пред гръцката врата. Кирил Десподов отново бе главно действащо лице. Той получи топката в наказателното поле и стреля от въздуха, но Цолакис показа добър рефлекс и резултатът не бе променен.

В 33-тата минута дойде и най-чистото положение за гостите. Каули изведе Сотириу сам срещу вратаря и нанесе удар, но 18-годишният страж на Олимпиакос отново се справи блестящо и опази вратата си суха.

Минута преди края на полувремето Лудогорец получи великолепна възможност да застраши вратата на домакините. Гостите получиха пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Кирил Десподов застана зад топката и стреля опасно, но тя мина на около педя над гредата и кацна върху мрежата.

Пет минути след подновяването на играта Лудогорец излезе напред в резултата. При втория си опит от пряк свободен удар Кирил Десподов насочи топката прекрасно в десния ъгъл на вратата. Вратарят успя да пипне топката с върха на пръстите си, но не беше достатъчно и тя влетя в мрежата.

В 58-та минута домакините бяха изключително близо да изравнят резултата, но Кахлина опази вратата си. Ахмед Хасан се извиси най-високо в наказателното поле след пряк свободен удар и от непосредствена близост отправи удар, който Кахлина отрази по великолепен начин.

Няколко минути по-късно Текпетей нанесе мощен шут от дистанция, но Цолакис се справи блестящо и с една ръка изби в корнер.

В 65-ата минута Олимпиакос създаде опасност пред вратата на Кристиян Кахлина, но решителна намеса на Жордан Икоко спря набега на Йоргос Масурас.

Четвърт час преди края на мача деветката на домакините получи удар с лакът в лицето в наказателното поле, при койро носът му бе разкървен. Реферът обаче не се трогна и дузпа за Олимпиакос не бе отсъдена.

Домакините натиснаха и това даде резултат в 87-та минута, когато една избита топка попадна в Камара. Той без да се замисли прати кълбото в опразнения десен ъгъл на Кахлина и резултатът бе изравнен.

Във втората минута от добавенето време Кирил Десподов пропусна великолепна възможност отново да излезе напред в резултата. Той се откъсна срещу вратаря на домакините от центъра, елиминира, но но от ъгъла на наказателното поле не успя да уцели опразнената врата и оплете топката от външната страна на мрежата.

Олимпиакос - Лудогорец 1:1

0:1 - Кирил Десподов 50'
1:1 - Камара 87'

Олимпиакос: Костас Цолакис, Осейно Ба, Рубен Семедо, Папе Сисе, Кени Лала, Олег Ребчук, Мохамед Камара, Пеир Малонг, Матийо Валбуена, Йоргос Масурас, Ахмед Хасан

Треньор: Педро Мартинш

Лудогорец: Кристиян Кахлина, Жордан Икоко, Игор Пластун, Оливие Вердон, Антон Недялков, Клод Гонзалвеш, Стефан Баджи, Каули Оливейра, Бърнард Текпетей, Кирил Десподов, Пиерос Сотириу

Треньор: Валдас Дамбраускас

Глaвен съдия: Боби Маден (Шот)

Стадион: „Йоргос Кариаскакис“, Пирея