Латвиецът Александърс Ануфриевс ще бъде главен арбитър на ЦСКА в домакинството срещу "Будьо/Глимт" от Лигата на конференциите. 37-годишният рефер е доста неизвестен и няма кой знае какъв опит в европейските клубни турнири.

Този сезон Ануфриевс е ръководил два двубоя от Лигата на конференциите "Торпедо" (Жодино) срещу "Копенхаген" и "Линфилд" срещу "Фола Еш", като интересното е, че и в двата случаи победата е отишла при гостуващия отбор. Освен това той е бил главен арбитър и на мача от Младежката Шампионска лига между "Брюж" и ПСЖ (2:2).

През изминалия сезон латвиецът е ръководил само един мач в Европа – среща от първи кръг в Лига Европа между "Апоел" (Беер-Шева) и "Динамо" (Батуми) завършила с победа на домакините с 3:0.

Реално мачът между ЦСКА и "Будьо/Глимт" ще бъде първия в кариерата на Ануфриевс в групова фаза на европейски клубен турнир. Помощници на латвиецът ще са неговите сънародници Йевгенис Морозовс и Роман Платоновс.

Младият френски съдия Жером Брисар пък ще бъде главен арбитър на втория мач в груповата фаза на Лига Европа на "Лудогорец" срещу "Цървена звезда". 35-годишният французин няма кой знае колко богат опит в европейските клубни турнири.

През този сезон той ръководи два мача от Лигата на конференциите, а във френското първенство е бил главен арбитър в 4 срещи от изиграните до момента 8 кръга.

През миналата кампания Брисар е ръководил два двубоя от груповата фаза на Лига Европа и 20 мача във френското  първенство. До този момент Брисар не е получавал двубой от Шампионската лига в нито един етап от надпреварата.

Помощници на Брисар ще са Бенжемин Паже и Сирил Минюе, а VAR асистенти ще бъдат Беноа Мило и Ерик Вателие.