Левият бек на Лудогорец Антон Недялков вече тренира. Бранителят получи контузия в мача на разградчани с Мидтиланд в Лига Европа на 16 септември. 

Оттогава той не е играл, като не попадаше и в групата на “орлите”. Недялков дойде на лагера на националния отбор в Бояна и се подобрява с всеки изминал ден след отличната работа на лекарите, довериха от щаба на “трикольорите”. 

Той дори ще е готов за двубоя с Литва в събота, но почти сигурно ще отпадне от състава. Причината е в изкуствения терен във Вилнюс, на който ще се играе срещата, пише "Тема Спорт". 

Селекционерът Ясен Петров няма да рискува с включването му в игра сред титулярите. Треньорът ще запази Недялков за срещата със Северна Ирландия на 12 октомври в София. Опция за левия бек е Васил Божиков, но е възможно и специалистът да заложи на схема с трима в ариергарда. 

Именно заради изкуствения терен във Вилнюс цяла седмица националите ще се готвят на такъв на базата в Бояна. Подобен род игрище има своята специфика и Ясен Петров иска футболистите да са максимално добре подготвени за това, което им предстои. Състезателите дори водят занимания с по-специфични обувки, които са за изкуствена настилка. 

Досега на стадиона във Вилнюс е играл само Лудогорец в двубоите си с Жалгирис от квалификациите за ШЛ през ли 2017 година. Тогава “орлите” загубиха с 1:2.