Един от основните футболисти на Лудогорец - Каули Оливейра, едва ли ще се завърне в игра до края на годината. Това става ясно от публикации в социалните мрежи, на които се вижда, че той все още носи обездвижващ ботуш на контузения си крак, пише "Мач Телеграф".

Бразилският техничар получи счупване в реванша с Малмьо от плейофите на Шампионската лига, след като се сблъска с дефанзивния халф на шведите Бонке Иносънт.

Първоначалните прогнози бяха, че Каули няма да може да играе 2 месеца, тоест ще е готов в края на октомври, но ето че сега е още с ботуш и е далеч от нормалните тренировки, като изобщо не докосва топка. В най-добрия случай бразилецът ще е готов за игра в началото на декември, но едва ли ще има смисъл да се рискува здравето му в последните 2-3 мача за годината.

В отсъствието на Каули играта на Лудогорец страда сериозно, особено в изграждането на атаките. Доскорошният треньор Валдас Дамбраускас използваше на неговата позиция Доминик Янков и Алекс Сантана, но и двамата нямат продуктивността на Каули.

Снимка: Lap.bg