Селекционерът на Хърватия Златко Далич ще прати човек от своя щаб на мача между Лудогорец и Брага. Целта ще бъде вратарят на „орлите“ Кристиян Кахлина, защото той попада в разширения списък за решителните квалификации с Малта и Русия, които са на 11 и 14 ноември, пише "Мач Телеграф".

Към момента Далич разчита на следните трима вратари – титулярят Доминик Ливакович от Динамо Загреб, Иво Гърбич от Лил и Симон Слуга от Лутън. Кахлина и Ивица Ивушич от Осиек са други двама кандидати, които могат да заместят някой от виканите до момента трима при проблем. Последното решение кой да бъде призован ще има треньорът на вратарите на „ватрените“ Мариян Мърмич.

Няма спор, че за Лудогрец ще е чест да има играч, който да бъде повикан от световния вицешампион. Въпросът е, че класирането на Хърватия на Мондиал 2022 не е много сигурно, защото те изостават от Русия в квалификационната си група и може би ще им се наложи да минат през бараж. Кахлина дойде в Разград през миналата зима и за отрицателно време се превърна в титуляр. Той направи много силни мачове в квалификациите на Шампионската лига, като буквално бе блестящ срещу гранда Олимпиакос.

Снимка: Lap.bg