Лудогорец изигра пореден посредствен двубой в Лига Европа. „Орлите“ допуснаха поражение с 0:1 от Спортинг Брага на „Хювефарма Арена“ и по този начин загубиха почти всички шансове за едно от първите две места в група F на турнира. Единственото попадение в срещата бе дело на Рикардо Орта в 7-ата минута.  

Двубоят започна двуостро. В петата минута Текпетей опита да нахлуе на скорост в наказателното поле на Брага и бе спрян малко след границата. Лудогорец имаше претенции за дузпа, но естонският арбитър Кристо Тохвер не видя нищо нередно в ситуацията. Две минути след това Брага също създаде опасно положение, но гредата спря Медейрос да открие резултата.

В 7-ата минута капитанът на Брага Рикардо Орта получи топката в наказателното поле след центриране отляво и имаше достатъчно време, за да насочи плътен и точен удар във вратата на Лудогорец, с който резултатът бе открит. Асистенцията бе на Нуно Секейра.

В 10-ата минута Кирил Десподов центрира от пряк свободен удар, а защитникът Жосуе Са засече с глава и вкара топката в мрежата, но бе в положение на засада и до попадение не се стигна.

Лудогорец опита да наложи контрол над двубоя в началните минути на мача, но Брага добре затваряше центъра на терена и за „орлите“ бе трудно да изнасят топката ефективно.

С течение на първото полувреме Лудогорец увеличаваше оборотите, но така и не успяваше да стигне до чисти положения, а последният пас при „орлите“ липсваше.

В края на първото полувреме Лудогорец стигна до по-сериозна опасност пред вратата на Матеус. Сотириу стреля коварно от средна дистанция, но стражът на Брага се справи без особени проблеми.

Четири минути след началото на първото полувреме Брага атакува опасно вратата на „орлите“, но Галено стреля право в ръцете на Кахлина.

В 65-ата минута Пауло Оливейра бе оставен да оперира свободно около наказателното поле на Лудогорец, но ударът му се отби в крака на защитник на „орлите“.

В 82-ата минута Мавис Чибота имаше претенции за дузпа за игра с ръка на Фабиано Силва. Нарушението бе факт, но реферите интерпретираха по друг начин ситуацията, а Кристо Тохвер дори не бе повикан да провери положението с ВАР.  

След втората поредна загуба на Лудогорец в Лига Европа "орлите" останаха на последно място в групата с актив от само една точка. Лидер е Цървена Звезда със 7 пункта, следван от Спортинг Брага с 6, а третият Мидтиланд е с две точки от първите три кръга.

Лудогорец - Спортинг Брага: 0-1

'7 Рикардо Орта

 

Лудогорец:   Кахлина - Пинас, Вердон, Са, Икоко - Гонсалвеш, Баджи - Десподов, Янков, Текпетей - Сотириу

Спортинг Брага:   Матеус - Секейра, Лейте, Оливейра, Силва - Орта, Ал Мусрати, Кастро - Галено, Руис, Медейрос