Бившият треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас направи анализ на периода си в клуба. Литовецът обяви, че разградчаните са жертва на големите си успехи в миналото и това създава проблеми на отбора. 

"Напрежението в Лудогорец идва от постигнатите успехи в миналото. Да играеш в Шампионска лига, в Лига Европа те поставя под натиск. Каквото и да направиш, нямаш особен шанс да не е правено преди това. Не е най-големият клуб в Европа, но е играл успешно в турнирите, отстранявал е известни противници, играл е с Реал, Милан, Интер, ПСЖ - най-големите отбори. Какво по-добро можеш да сториш? Но хората искат най-доброто. Това е достойно за уважение, но не носи най-положителната енергия на света. Когато живееш само с миналото, губиш реална представа за настоящето", каза Дамбраускас пред 15min.lt.

"След загубата на собствениците вероятно им липсваше търпение. От една страна, беше неочаквано, но от друга, винаги знаеш, че това може да ти е последният мач. Успяхме да стабилизираме отбора, в клуба имаше преходен период. Моята задача беше да реформирам", каза още литовецът.