Временният треньор на Лудогорец Станислав Генчев се отдалечава от получаването на постоянен контракт, пише "Тема спорт". Причина за това са много лошите резултати в група F на Лига Европа. Под негово ръководство орлите допуснаха 2 поражения от Брага, като и двете можеха да са с далеч по-голям резултат.

След загубата в Португалия младият наставник не бе доволен от играта в отбрана. „Много трудно намирахме точния момент да пресираме домакините и оставяхме свободни пространства, от които те се възползваха. От една на пръв поглед безобидна ситуация ни вкараха и поведоха. За наша радост бързо изравнихме и тогава трябваше да убием ритъма на игра и да се възползваме от суматохата в техния тим. Не успяхме обаче да го направим“, заяви Генчев. „Целта пред нас във всеки мач е да играем за победа. Надявам се да успеем да вземем две победи срещу Цървена звезда и Мидтиланд и накрая ще видим къде ще завършим“, допълни той.

Математически Лудогорец все още може да стигне до второто място в групата, което праща на елиминации в ЛЕ. Но е по-вероятно да не се добере и до третото, с което да се класира напролет в Лигата на конференциите. За да е минимум трети, на тима му трябват поне 4 точки – равенство срещу Цървена звезда в Белград и победа у дома над Мидтиланд, като датчаните трябва да паднат и от Брага.