Бранителят на Лудогорец Сисиньо бе избран за Футболист №1 в efbet Лига за месец октомври според InStat Index. Класацията се прави вече четвърти пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с ИнСтат - една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

Кариоката с български паспорт печели за втори пореден месец, но този път конкуренцията бе изумителна, тъй като разликата между първия и третия бе само две точки. Сисиньо записа InStat Index 349. Откакто съществува класацията, това е неговата трета победа в нея.

Съотборникът му от Лудогорец Мавис Чибота е втори с 348 пункта. Призовата тройка допълва Брадли Мазику от ЦСКА. Той натрупа индекс на ИнСтат 347.

Така бе продължена традицията месечната класация на InStat през настоящия сезон да се печели от футболисти на шампиона Лудогорец (веднъж Жосуе Са и два пъти Сисиньо).

За победител се обявява футболистът с най-висок InStat Index, който се определя чрез формула на основа действията на играча - голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.