Лудогорец излиза тази вечер в много важен мач в Лига Европа. Важен, защото само при победа над Цървена звезда "орлите" ще имат шанс да играят в турнирите и напролет. Макар и в третата по сила надпревара - Лигата на конференциите.

Шампионите обаче освен че не са във върхова форма, доказателство за това е последният мач с ЦСКА 1948 (0:2), имат и множество кадрови проблеми. Твърдо аут за срещата са Антон Недялков и Вандерсон, който бе герой срещу Звезда преди 5 години.

Срещата пропускат още Жосуе Са и Алекс Сантана, които не успяха да се възстановят за мача. Бърнард Текпетей и Сисиньо пък се контузиха именно при загубата от „червените“ в неделя. Към тях трябва да прибавим Каули Оливейра и Ихинио Марин, които останаха без картотека, след като лекуваха травми.

Треньорът Станислав Генчев има само една добра новина около състава и тя е свързана със завръщането в игра на Кирил Десподов. Заради огромните кадрови проблеми временният наставник напълни групата с юноши, като за Белград излетяха вратарят Дамян Христов, защитникът Тихомир Димитров, поливалентният Хюсеин Кельовлуев и нападателят Димитър Митков, пише "Мач Телеграф".

За да продължи Лудогорец напред, трябва да победи тази вечер Цървена звезда, който е тотален фаворит в срещата според букмейкърите. Освен това „орлите“ трябва да се надяват, че Мидтиланд ще падне от Брага, за да може развръзката да се запази за последния кръг на 9 декември, когато датчаните идват в Разград.

Затова ще е истински подвиг, ако шампионите останат и напролет в Европа при тази ситуация. Но пък Белград е любим на всички, свързани с Лудогорец. Именно в него бяха написани златни страници в историята на клуба.

Първо бе отстранен Партизан през 2013 г. по пътя към първите групи - тези на Лига Европа. На ЮНА бе записана победа с 1:0 с гол на Христо Златински от дузпа, а Владислав Стоянов направи велик мач на вратата. Година по-късно Лудогорец елиминира отново „гробарите“, този път с 2:2 след две попадения на Марселиньо.

Върхът бе постигнат на 2 август 2016 г., когато по пътя към Шампионската лига пред препълнения "Мала Маракана" българите биха Цървена звезда с 4:2 с хеттрик на Вандерсон. Любопитно е, че и този сезон разградчани вече гостуваха в сръбската столица. Това се случи в реванша с Шахтьор Солигорск, защото УЕФА не позволява мачове под тяхната егида да се провеждат в Беларус. И Лудогорец отново победи - с 1:0.

Снимка: Lap.bg