Медиите в Словения разкриха, че Анте Шимунджа може да вземе двама играчи на Мура със себе си в Лудогорец. Според сайта snportal.si специалистът е все по-близо до подпис с разградчани. Шимунджа е заявил пред свои близки, че вече е назрял моментът за промяна, и не изключил Разград като следваща дестинация в кариерата си.

50-годишният специалист е начело на Мура от 2017-а и е печелил всичко в страната. Това лято загуби от Лудогорец в квалификациите за ШЛ, но вкара тима в групите на Лигата на конференциите, като наскоро победи Тотнъм.

Към изхода гледат и две от звездите на Мура – защитникът Жан Карнични и талантливият халф Томи Хорват. Tой вкара първия гол при успеха с 2:1 над Тотнъм. За него обаче не липсвали оферти и от Западна Европа и е по-малко вероятно да последва Шимунджа в Разград.

В момента ръководството на Лудогорец водело заключителни преговори със словенския специалист. Как обаче предстои да се развият те, ще стена ясно до седмица.

Интересното е, че за трета поредна година орлите предприемат един и същи ход – назначават чуждестранен треньор през декември – Павел Върба, Валдас Дамбраускас и сега евентуално Шимунджа. И в трите случая временно начело на тима бе Станислав Генчев.