Лудогорец завърши с равенство в Група F на Лига Европа, след като удържа 0:0 срещу Мидтиланд в Разград. Датчаните направиха куп пропуски пред вратата на “орлите”, но не успяха да преодолеят блестящия в този мач вратар на домакините Серджио Падт, който направи 7 спасявания. Стефан Баджи пък можеше да си вкара автогол с удар от границата на наказателното поле.

Така Лудогорец спечели втората си точка в групата и завърши на последното място. Мидтиланд пък отпадна от надпреварата, след като събра актив от 9 точки след шестте си мача. Цървена звезда излезе като първи в групата след равенството като гост на Спортинг Брага 1:1. Сърбите са с 11 точки, а португалците завършват с 10.

Мидтиланд започна много силно срещата и в началните минути пропусна поне три чисти положения. Секунди след началото на срещата Николас Дир получи хубаво подаване от Жоел Андерсон, но прати топката покрай вратата.

В 5-та минута Исаксен проби по дясното крило и подаде към Пионе Систо, който на два метра от вратата някак не успя да вкара и стреля в тялото на Сержио Падт. Последва ъглов удар, след който гостите отново отправиха топката към вратата на Лудогорец, но Падт отново спаси. Активната игра на датчаните продължи и в 15-та минута Систо пробва късмета си с далечен удар, но този път шутът му бе блокиран от Пластун.  

Постепенно Лудогорец изравни играта и домакините създадоха няколко интересни ситуации пред вратата на Мидтиланд. В един от случаите Десподов не успя да изведе Сотириу, а малко след това удар на Доминик Янков не затрудни Льосъл. Малко след това вратарят на гостите спаси и можеш удар на Десподов по диагонала. До края на полувремето Десподов пробва късмета си и от свободен удар. Националът завъртя добре топката, но в последния момент човек от стената успя да я отклони.

Второто полувреме започна с лек натиск на Мидтиланд, но положенията пред двете врати липсваха. В 64-та минута Станислав Генчев трябваше да прави принудителна смяна, след като Пиеро Сотириу получи разтежение и отстъпи мястото си на Елвис Ману.

В последните петнайсетина минути датчаните отново вдигнаха оборотите и в 73-та минута бяха много близко до гола. Евандер бе оставен непокрит в наказателното поле и опита технично с пета да прониже Лудогорец. Падт обаче внимаваше и направи поредното си спасяване в мача. Нидерландецът показа класа и при последвалите изстрели на Андерсон и Евандер.

В 84-та минута Стефан Баджи можеше да си отбележи автогол, след като се опита да изчисти топката около границата на наказателното поле, но я насочи към вратата на Падт и тя кацна на напречната греда. При последвалия ъглов удар гостите бяха на път да сгрешат и Лудогорец изгради страхотна контраатака. Десподов беше изведен зад защитата на Мидтилант, но вратарят на датчаните Льосъл внимаваше и след излизане успя да изчисти топката.

Пропуските на Мидтиланд продължиха и в 86-та минута Исаксен като по чудо не реализира. Нападателят на гостите засече с глава центриране от лявото крило, насочи топката към далечния ъгъл, но Падт отново показа страхотен рефлекс и изби.

В добавеното време на срещата Лудогорец пропусна най-доброто си положение. Десподов изведе Ману сам срещу вратаря на гостите, нидерландецът стреля по тревата, но топката мина на сантиметри от страничната греда.

Лудогорец - Мидтиланд 0:0

Лудогорец: Падт, Сисиньо, Пластун, Вердон, Икоко, Баджи, Гонсалвеш, Шоу (90 - Пинас), Янков (76 - Ротариу), Десподов, Сотириу (64 - Ману)

Мидтиланд: Льосъл, Паулиньо (88 - Святченко), Жуниньо, Далсгаард, Андерсон, Евандер, Дир (78 - Кулс), Шарлеш, Брумадо (68 - Сьоренсен), Исаксен, Систо (78 - Линд)