Анте Шимунджа ще пристигне утре в Разград, за да парафира договора си като старши треньор на Лудогорец, разбра „Тема Спорт“.

Словенецът е вариант номер 1 за нов наставник на „орлите“ от месец и по всичко личи, че именно той ще води тима през пролетта.

Още утре Шимунджа пристига за финални разговори, да се запознае с базата в Разград и ако всичко е наред, ще подпише договор.

Припомняме, че словенският специалист се изправи с неговия Мура срещу Лудогорец през лятото в сблъсък от 2-ия предварителен кръг на Шампионската лига. Тогава българският клуб продължи напред след 0:0 в Словения и 3:1 в Разград.

По-рано днес медиите в родината му пък съобщиха, че Анте Шимунджа се е разделил официално с Мура.

50-годишният словенец водеше „черно-белите“ от лятото на 2017 година, като през миналия сезон изведе тима до първа титла на Словения в историята. През настоящата кампания Мура успя да се добере до дебютно участие в груповата фаза на европейски клубен турнир, достигайки до групите в Лигата на конференциите. Там той влезе в заглавията на световните медии, след престижния успех с 2:1 над Тотнъм като това бе и първата загуба на Антонио Конте, след като пое „шпорите“.

Лудогорец ще спази линията да започва новата година с нов треньор. Това е трета поредна зимна пауза, през която „орлите“ назначават чуждестранен наставник.

Снимка: Lap.bg