Новият бранител на Лудогорец Жан Карничник има и забележителен усет към гола. Той е реализирал 16 попадения с екипа на предишния си тим Мура, което е впечатляващо постижение предвид факта, че играе като централен защитник и десен бек, пише „Мач Телеграф“. Освен това словенецът има и 14 асистенции.

Попаденията на Карничник не са от дузпи, а всички са от игра, което още повече вдига стойността им. Бранителят има ключова роля за успехите на тима си, като седем от головете са с цената на победа на Мура.

Негово попадение осигурява отстраняването на Горица с 3:2 в четвъртфинала за Купата на Словения през сезон 2018/19, а на следващата година бележи и във финала на турнира срещу Нафта. През сезон 2017/18 вкарва четири гола за Мура, като всички те са след 80-ата минута.

Доказателство, че Карничник е защитник за важните голове се крие и във факта, че през миналия сезон има победни попадения над най-силните съперници на Мура – Марибор и Олимпия. През миналия сезон играе и в шестте мача на отбора си в групата на Лигата на конференциите, като осигурява с асистенция и историческата победа с 2:1 над Тотнъм.

Освен че се включва силно в офанзивен план, Карничник играе и изключително чисто. За 178 мача в професионалния футбол бранителят не е получил нито един червен картон.

Снимка: БГНЕС