Техническият директор на Лудогорец Козмин Моци съдейства на Пламен Илиев в Румъния. Причината е, че българският вратар иска да се раздели с Динамо Букурещ, но от клуба за момента не удовлетворяват желанието му, пише "Тема спорт".

Стражът влезе в конфликт с треньора Мирча Редник и бе изваден от състава. Според Fanatik бившият защитник на разградчани в момента преговаря с шефовете на "кучетата", за да прекратят договора на Илиев.

Вратарят и Моци се познават отлично след съвместния им престой на „Хювефарма Арена“. В Румъния също така съобщават, че българският страж е получи множество обидни съобщения след загубата на Динамо от Миовени с 1:2, като някои от тях съдържат и заплахи. Все още не е ясно къде ще предпочете да заиграе Пламен Илиев, ако се стигне до положителна развръзка за раздялата между двете страни. Една от опциите е завръщане в България, но желанието му е отново да си намери отбор в чужбина.

В същото време бразилският Атлетико Гоянензе обяви официално трансфера на Ренан в клуба. Вратарят се раздели с Лудогорец през лятото на 2021 година и се смяташе, че ще премине в Ботафого, но в крайна сметка премина в Атлетико.