Доскорошният наставник на Лудогорец Станислав Генчев е убеден, че отборът ще стане шампион и през този сезон. В интервю за “Мач Телеграф” бившият халф разкри, че има желание да работи в чужбина и каза, че е научил най-много от съвемстната си работа с Валдас Дамрбаускас. 

“След като стана известно, че Лудогорец ще има нов треньор - Анте Шимунджа, вече беше ясно, че може би няма да остана в неговия щаб. Няма лошо. Така да бъде. Приех решението. С хората от Разград преценихме, че е по-добре да направя стъпка назад и да напусна Лудогорец, защото така ще мога да се развия като старши треньор на друго място”, сподели Генчев. 

“Логично е да искам в чужбина. За съжаление обаче българските треньори не се котират добре зад граница. Аз обаче имам доста успехи - най-младият български наставник, който вкарва и изкарва отбор от групите на Лига Европа. Победи с 5:1 над ЦСКА (Москва) и 3:0 над Ференцварош. Освен това, Лудогорец е голяма марка, а аз водих този отбор три пъти. Ще ви кажа честно - в момента съм готов да изслушам всяка оферта”, откровен бе младият специалист. 

“Аз дойдох в Лудогорец през 2019 година, когато треньор беше Стойчо Стоев. Много опитен специалист, постигнал много успехи. С него обаче работих само два месеца, но и за този период научих доста неща. При Павел Върба периодът беше много странен. Тогава дойде пандемията, помните какви проблеми имаше. Водехме накъсана подготовка, първенството беше спряно".

"Истината е, че най-много научих от Валдас Дамбраускас. Млад треньор, който иска да се развива постоянно. Това, което Лудогорец постигна с него - класиране на плейоф в Шампионската лига и елиминиране на гранд като Олимпиакос, не е случайно. Точно заради това освобождаването на Валдас се отрази негативно на отбора”, призна Генчев. 

“Според мен Лудогорец ще е шампион с поне 10 точки разлика. Просто те са по-добри от ЦСКА. Освен това, приограмата на “червените” е по-тежка. Лудогорец вече мина тежките гостувания на Локо (Пд), Ботев (Пд), Левски. ЦСКА тепърва има да играе тези мачове. Лудогорец има и предимство с преките мачове след редовния сезон. Ако те завършат като лидери, ще бъдат домакини на ЦСКА в плейофите”, посочи бившият наставник на разградчани.