Лудогорец продаде фланговия нападател Мавис Чибота на Макаби Хайфа, пише „Тема Спорт“. Утре крилото трябва да мине задължителните медицински прегледи. Ако резултатите от тях са добри, то Чибота ще премине в редиците на израелския шампион и лидер в момента в първенството. Трансферът трябва да бъде завършен до вечерта на 3 февруари, когато затваря пазара в Израел. За правата му клубът от Хайфа ще плати 1 милион евро на Лудогорец. Договорът на играча пък ще бъде за 3.5 години. Според него той ще получава между 250 и 300 хиляди евро на сезон.

Преговорите между двете страни вървяха доста дълго време. Първоначално Макаби даваше 800 хиляди евро за Мавис, докато разградчани искаха между 1.2 и 1.3 милиона евро. В крайна сметка ръководствата на двата клуба си стиснаха ръцете. Всъщност, интереса на отбора от Хайфа е още отпреди година, но в предишните два трансферни прозорци до сделка не се стигаше. През есента 25-годишния Чибота изигра 16 шампионатни мача, в които вкара 3 гола. Записа 2 двубоя за купата на България, бе точен при 4:0 над ЦСКА за Суперкупата, бе на терена и в 11 срещи в евротурнирите.

Мавис пристигна в Лудогорец преди старта на сезон 2019/20. През нито една кампания обаче не успя да се утвърди като твърд титуляр. Именно това е и причината да бъде продаден. Още повече, че Лудогорец привлече две крила – национала Спас Делев и бразилеца Рик Джонатан. Точно заради тези две сделки, разградчани освободиха и Елвис Ману.