Лудогорец победи с 3:1 Славия в мач от 21-ия кръг на efbet Лига, игран в Разград.

Разградчани поведоха с два гола още преди почивката с точни удари на редовния заподозрян Пиерос Сотириу и новото попълнение Шоу. Малко след началото на второто полувреме Радослав Кирилов върна "белите" в срещата, но Сотириу отново се разписа, за да оформи крайния резултат.

С успеха "орлите" събраха 51 точки и отново имат 4 т. преднина на върха пред ЦСКА. Славия остава с 29 пункта и заема 6-то място.

В следващия кръг Лудогорец гостува на Ботев Враца, хората на Златомир Загорчич приемат Локомотив София.


Централният нападател на разградчани Пиерос Сотириу даде преднина на своите още в 18-та минута с удар в близкия ъгъл на Светослав Вуцов, а десет минути по-късно Мануел Шоу удвои преднината на домакините с глава след центриране от корнер на Кирил Десподов.

В 52-та минута капитанът на "белите' Радослав Кирилов намали изоставането на Славия след страхотен самостоятелен пробив отдясно и прецизен изстрел по диагонала. В 64-та минута обаче Сотириу сложи точка на спора с втория си гол в мача, реализира с глава от близко разстояние.

По този начин Лудогорец записа трети пореден успех след подновяването на шампионата и вече има 51 точки, четири повече от ЦСКА.

За двата тима предстои участие в четвъртфиналите на Купата на България, като Лудогорец гостува на Монтана в сряда от 14:30 часа, а Славия посреща Берое на следващия ден от 17:30.

Снимка: Lap.bg