Лудогорец разби с 3:0 Ботев Пловдив в среща от 25-ия кръг на efbet Лига, проведена на „Хювефарма Арена“. Хората на Анте Шимунджа доминираха на терена и изпуснаха да разгромят съперника си с още по-голям резултат. С този категоричен успех разградчани запазиха преднината си от 9 точки пред ЦСКА на върха и сложиха край на серията на "канарчетата" от 6 мача без загуба в първенството.

Домакините си оплетоха кошницата още до 20-ата минута на мача, когато водеха с 2:0 след попадения на Бърнард Текпетей и Оливие Вердон. След почивката се разписа и Каули Оливейра.

Кръг преди края на редовния сезон в родната Първа лига Лудогорец събра актив от 61 точки. Ботев Пловдив запази третото си място преди утрешния мач на Черно море срещу Ботев Враца. Канарчетата са с актив от 43 пункта и със сигурност ще финишират в Топ 6. Моряците са с 42 точки.

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа остави на резервната скамейка родните национали Кирил Десподов, Спас Делев и Доминик Янков, както и кипърския национал в Пиерос Сотириу. А в състава на разградчани  за първи път от 6 месеца като титуляр започна Антон Недялков.

Мачът започна с натиск на разградските орли. Още в 3-ата минута се наложи защитник да блокира удар на Рик Джонатан. Логичното се случи в 10-ата минута, когато Бърнард Текпетей нахлу в пенална и матира Аргилашки с диагонален шут – 1:0.

Ботев отговори с удар на Неделев от фаул, отразен от Падт. След това доминацията на домакините продължи.

Защитата гостите правеше доста грешки и по-чудо не падаше втори гол. Корнерите се редуваха и след поредния се стигна до центриране към Оливие Вердон, който от 3 метра направи 2:0.

В 28-ата минута Джонатан Рик разтресе дясната странична греда. След това той профука и нова възможност. Шоу също пропусна да увеличи преднината на домакините малко преди почивката.

Ботев имаше шанс да се върне в мача в 56-ата минута, когато Бароан стреля много опасно с глава, но Падт прояви рефлекс и изби в корнер.

Само 60 секунди по-късно обаче се стигна до нов гол във вратата на „жълто-черните“. Каули успя да се отскубне от отбраната при бърза контраатака и прати топката в мрежата за 3:0.

До края мачът се доиграваше. Току пропиля шанс да вкара почетен гол за канарчетата. Влезлият като резерва Сотириу пък пропусна с глава, а гостите нямаха сили да стигнат поне до почетно попадение и регистрираха осмо поредно поражение от Лудогорец.

Лудогорец- Ботев Пловдив 3:0

Голмайстори: 1:0 Бърнард Текпетей (10), 2:0 Оливие Вердон (19), 3:0 Каули Оливейра (57)

Лудогорец: Падт, Сисиньо,  Пластун, Вердон, Недялков, Гонсалвеш,  Шоу, Текпетей,  Каули, Рик,  Тисера

Ботев Пд: Аргилашки, Генев, Мертенс, Брахими, Току, Бароан, Етоо, Супрайен, Рабеи, Неделев  Пунчец