Лудогорец тегли исторически бой на ЦСКА за успеха с 5:0 на своя стадион в Разград и узакони доминацията си в българския футбол. „Орлите“, които си гарантираха 11-та поредна титла на България още миналия кръг, не дадоха шансове на осакатения състав на „червените“ и след голове на Доминик Янков (15, 56), Матиас Тисера (30), Бърнард Текпетей (51) и Игор Тиаго (63) се отдадоха на празненства.

Тимът на Анте Шуминджа събра актив от 70 точки и е недостижим на върха три кръга преди края. „Червените“ са втори с 53 и продължават да треперят за позицията си. Третият Ботев Пловдив е с 49.

Лудогорец демонстрира превъзходството си още от първата минута и не след дълго имаше първия си шанс. В 9-та минута Доминик Янков се освободи от двама бранители на „червените“ и стреля по диагонала, но Димитър Евтимов изби. Малко след това именно Янков откри резултата. Делев се възползва от грешка в отбраната на гостите и бе препънат от Мено Кох, но реферът даде авантаж. След това Тисера излезе сам срещу Евтимов, получи се нов карамбол, а на празна врата Доминик Янков направи 1:0.

Атаките на „орлите“ продължиха, но Янков и Текпетей не успяха да реализират от добри позиции. Това направи Матиас Тисера в 30-та минута. Аржентинецът получи топката в наказателното поле, нагласи си я на десния крак и с хубав удар по тревата направи 2:0.

До края на полувремето Лудогорец като по чудо не вкара трети гол. Спас Делев се отчете с грандиозен пропуск в 33-та минута, след като не успя да реализира на празна врата след подаване на Краничник.

След почивката Алън Пардю смени схемата на ЦСКА от 3-4-3 на 4-2-3-1 и в началните минути „червените“ натиснаха. Много бързо обаче желанието им беше убито, след като в 51-та минута Бърнард Текпетей вкара трети гол. Ганаецът получи огромно пространство пред наказателното поле и с мощен удар направи 3:0.

След само четири минути Доминик Янков вкара втория си гол. Плеймейкърът получи топката на границата на наказателното поле, финтира двама защитници на „червените“ и с удар по диагонала не остави шансове на Евтимов за четвърти път в мача.

Лудогорец продължи да играе с настроение, а грешките в защитата на ЦСКА не спираха. Така в 63-та минута появилият се секунди по-рано Тиаго вкара за 5:0. Бразилецът бе оставен абсолютно непокрит на метър от вратата след удар на Текпетей и с лекота вкара първия си гол за „орлите“.

Лудогорец – ЦСКА 5:0

1:0 Доминик Янков 15‘

2:0 Матиас Тисера 30‘

3:0 Бърнард Текпетей 51‘

4:0 Доминик Янков 56‘

5:0 Игор Тиаго 63‘

Лудогорец: Падт, Карничник (78 – Сисиньо), Пластун, Вердон, Недялков (70 – Групер), Гонсалвеш, Шоу (78 – Каули), Текпетей (69 – Жонатан), Делев, Янков, Тисера (82 – Тиаго)

ЦСКА: Евтимов, Лам, Кох, Божинов (46 – Вилдсхуд), Мазику, Нзила (46 – Дончев), Мухар, Йомов, Гарсес, Баи (60 – Петров), Кайседо (74 – Кръстев)