Полузащитникът на Лудогорец Вандерсон ще изиграе последния си мач за отбора в шампионатния двубой срещу Черно море тази събота, потвърдиха от разградския клуб. 

Договорът на бразилеца няма да бъде подновен и той си тръгва от Лудогорец като свободен агент. Вандерсон играе за разградчани от осем години, като има 270 мача и 69 гола във всички турнири.

В последно време бразилецът не попада в плановете на спортно-техническия щаб на "орлите" и се подвизава основно за дублиращия тим. 

Вандерсон отбеляза някои от най-емблематичните голове в историята на Лудогорец. Негово попадение в последната минута срещу Стяуа в плейофа от Шампионската лига през 2014 г. доведе до драмата с дузпите и първото влизане на "орлите" в групите на най-силния клубен турнир.

Две години по-късно Вандерсон реализира хеттрик срещу Цървена звезда, което спомогна за отстраняването на сръбския колос и второто влизане в Шампионската лига седмици по-късно, припомнят от официалния сайт на Лудогорец.

Вандерсон има голове срещу всички водещи отбори в българското първенство, като заради силните си игри стигна до националния отбор на България.

"Да изпратим Вандерсон срещу Черно море! Да вдигнем заедно шампионската купа и да помогнем на Мартин Христов и Милен Гиргинов, които имат нужда от средства за лечение", призоваха от разградския клуб.