През този сезон Лудогорец спечели рекордната си 11-та поредна шампионска титла на България, а същевременно с това футболистите на Анте Шимунджа си заработиха и рекордни премии за триумфа с нея. Общият отборен бонус, който ще бъде разпределен, се равнява на 1 050 000 лева, съобщава Sportlive.bg.

Сумата за шампионската премия се формира на базата на точковата разлика между първия и втория в класирането в края на сезона. По информация на изданието за всяка точка се дава по 50 000 лева. През тази кампания „разградските орли“ поставиха рекорд и по този показател, завършвайки с цели 21 точки пред ЦСКА.

Лудогорец финишира с актив от 79 точки на върха. ЦСКА приключи сезона с 58 пункта, след като се сгромоляса през пролетта. Така сметката показва, че 21 точки разлика по 50 000 лева прави 1 050 000 лева общо.

Сумата ще бъде поделена между всички футболисти, треньори и служители, които имат участие в последния успешен сезон. Според източници на изданието тази схема на премиране при родния тотален хегемон за триумф с шампионската титла действа от няколко години. Дори и определената сума за точка е била една и съща.

Междувременно се появиха и слухове, че е възможно в последния момент да се е стигнало до промяна и сумата да е била коригирана с оглед на рекордните успехи. Дори се заговори, че парите са били увеличени на по 100 000 лева за всяка точка разлика от втория в класирането. Sportlive.bg обаче не може да потвърди подобна информация.