"Пожелавам здраве на нашите футболисти и успех най-вече в евротурнирите. За цели е излишно да говорим, всички знаете, че Лудогорец винаги се цели в най-високите отличия", заяви спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков на пресконференция преди старта на лятната подготовка на "орлите".

"Мисля, че новите хора, това подмладяване на отбора ще мине по-леко. Това е най-младият отбор в цялата история на Лудогорец. Сега има едно ядро от млади пет-шест футболисти, което иска много работа, много усилие, за да могат да станат една добре смазана машина и да си върнем познатото ниво в играта на Лудогорец. Като финансови приходи годината беше доста успешна, направихме няколко добри трансфера на наши състезатели", каза още Караманджуков.

Той коментира и броя на българските футболисти в състава на шампионите. "Има интерес към наши футболисти, не изключвам възможността да се стигне до изходящи трансфери. Желанието на старши-треньора е футболистите, които са му необходими за оптимално добро представяне в Европа, за хората, на които той няма да разчита, ще търси преотстъпване или раздяла. Ние винаги сме гледали по някакъв начин да стигнем до трансфер на български футболисти и така да помогнем и финансово на българските клубове. За съжаление, изборът е доста ограничен. През годините сме имали интерес към Тодор Неделев и други българи, през зимата привлякохме Спас Делев, на когото свалям шапка за начина, по който тренира, и професионалното му отношение".

Наставникът на тима Анте Шимунжда заяви, че той вече е забравил успеха от миналия сезон и гледа към следващия. "Националните състезатели ще пристигнат по различно време, но в основния етап от подготовката всички ще бъдем заедно, на лагера в Австрия ще бъдем в пълен състав. Надявам се всички да се върнат здрави и заредени с енергия и амбиция. Ще опитаме да намерим най-добрите решения, за да имаме добър баланс в състава. Най-важното за нас е да направим добра подготовка, за да достигнем нужното ниво. Ние не спим. Постигнатите резултати са вече зад нас, вече гледаме към бъдещето и мислим как да бъдем най-добри през следващия сезон. Когато много отбори се борят за титлата, това е добре за българския футбол. За нас най-важното е да бъдем по-добри от миналия сезон", коментира Шимунджа.