По всичко личи, че Лудогорец ще се размине с голямата си трансферна цел Милош Дегенек. Австралийският национал се очакваше тази седмица да пристигне в Разград за подпис с "Орлите", но така и не дойде. Медиите в САЩ твърдят, че настоящият му клуб Кълъмбъс Крю иска над милион долара за правата на 28-годишния защитник, пише "Мач Телеграф". Според Transfermarkt цената му дори е 2,5 млн. евро, като той има договор до декември 2023 година.

Че Лудогорец спешно търси централен защитник и халф вече бе признато и от треньора Анте Шимунджа. Словенецът иска да има в състава си четирима централни бранители, а в момента има трима - Вердон, Пластун и Терзиев. Това бе и причината шампионите да преговарят с Дегенек, който има над 200 мача за Цървена звезда. Преговорите обаче са в задънена улица и трансфер е възможен само, ако една от страните направи сериозни отстъпки, а към момента това изглежда малко вероятно.

Поради липсата на четвърти централен бранител, Шимунджа тества на тази позиция Шакил Пинас по време на контролите. Той обаче по предпочита да играе като ляв бек, каквато е и оригиналната му позиция на терена.

Снимка: БГНЕС