Ботев (Пловдив) и Хебър (Пазарджик) откриват новото футболно първенство. Двата отбора се изправят един срещу друг в 18:30 часа на стадиона в квартал “Коматево” в Пловдив. Домакините са с амбициите да покажат добра игра преди важния сблъсък с АПОЕЛ (Никозия) от Лигата на конференциите, докато гостите от Пазарджик ще искат да започнат успешно завръщането си в елита.

Определено голямата липса в състава на Азрудин Валентич ще бъде отсъствието на Тодор Неделев. Капитанът все още не е възстановен от контузията си в главата, получена след катастрофата на автобуса на националния ни отбор в Грузия. Въпреки това Неделев ще бъде на терена и ще подкрепи своите съотборници, като преди началото на двубоя ще получи наградата си “Футболист на футболистите”, която спечели за изминалия сезон. Защитникът Станислав Работов също ще бъде аут от сметките на Валентич, тъй като оперира коляното си и ще отсъства следващите 6 месеца.

Хебър се завръща във футболния ни елит след 21 години чакане. През лятото обаче имаше доста промени в клуба от Пазарджик, след като италианско-швейцарския консорциум, който държеше властта в Царско село, застана начело на “зелените”. Треньорската промяна също не се забави и италианецът Фулвио Пеа замени Николай Митов край тъчлинията. В отбора пък пристигнаха солиден брой нови чуждестранни футболисти, които се очакват да вдигнат нивото на тима.

Шампионът Лудогорец започва защитата на титлата си с визита на новака Септември, предава БНР. В първия кръг “орлите” гостуват в София на стадион “Васил Левски” от 21:00 часа.

Лудогорец вече изигра първия си официален мач за сезона, като победи с 2:0 черногорския Сутиеска в първи мач от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. След по-малко от седмица е и реваншът в Черна гора, като не е изключено наставникът Анте Шимунджа да има едно наум и да направи ротации в сравнение с мача преди няколко дни. Към момента в Лудогорец няма нови попълнения, а в същото време в отбора вече не са Вандерсон и Жордан Икоко.
   
Септември пък се раздели с основния си нападател - Марио Илиевски. Македонецът премина в унгарския вицешампион Кишварда. Нови попълнения пък са Илиян Миланов от Ботев (Враца), Мирза Делимеджац от Нови Пазар и Димитър Костадинов от Септември. Завръща се и Реди Каса, който бе под наем в Царско село.

Снимка: Lap.bg