Лудогорец бе на прага на една от най-срамните си европейски вечери, след като се добра до загубата с 1:2 като гост на Шамрок Роувърс с гол в 91-та минута. “Орлите” от Разград спечелиха първата среща у дома с 3:0 и си бяха повярвали, че без проблеми ще преминат в третия кръг на квалификациите в Шампионската лига.

Ирландците обаче показаха прословутия си дух и бяха на път да обърнат развоя след голове на Аарън Грийн (21) и Айдому Емаху (88). В началото на второто полувреме "орлите" от Разград останаха с човек по-малко заради втори жълт картон на Емануел Шоу, но въпреки това в първата минута на добавеното време Каули Оливейра реализира ценен гол и върна спокойствието в тима си.

Така Лудогорец си гарантира минимум участие в груповата фаза на турнира Лига на конференциите този сезон. Целта пред тима на Анте Шимунджа обаче е класиране в груповата фаза на Шампионската лига. Следващият съперник на тима ще бъде Динамо Загреб. Хърватите спечелиха с 1:0 като гост на шампиона на Северна Македония Шкупи и след 3:2 общ резултат продължават напред. Първият мач между Лудогорец и Динамо Загреб е следващата седмица в Разград.

Двубоят на “Тела Стейдиъм” в Дъблин беше изгледан на живо от легендарните Стилиян Петров и Роби Кийн, а възпитаниците на Анте Шимунджа подходиха някак аристократично към мача.

Ирландците започнаха агресивно и от първата минута показаха, че вярват в обрата. В 9-та минута Ричи Тауъл бе оставен оставен непокрит в наказателното поле след центриране отдясно, след като Падт увисна, но не успя да засече топката в опразнената врата.

Лудогорец отговори с удар на Каули, който бе отразен от Манъс. Последваха няколко опасни центрирания пред вратата на българите и в крайна сметка в 21-та минута домакините поведоха. Бърк стреля с глава, а Падт някак отрази, но при добавката Аарън Грийн заби топката под гредата и направи 1:0.

До края на първата част Ричи Тауъл можеше да удвоя резултата, но ударът му мина близко до страничната греда.

В началото на второто полувреме Шамрок получи нов импулс, след като остана с човек повече на терена. Мануел Шоу бе изгонен с втори жълт картон след агресивно влизане в краката на Гари О’Нийл в централната зона на терена.

Последва натиск на домакините. В 62-та минута Грейс стреля неточно с глава, а четири по-късно Ричи Тауъл се откъсна сам срещу Падт и падна след съприкосновение с Жан Карничник. Реферът обаче прецени, че нападателят на домакините е симулирал.

Лудогорец успя постепенно да притъпи устрема на домакините и в последните минути на срещата имаше своите шансове за гол. Каули Оливейра обаче не да намери на празна врата Спас Делев, а удар на Рик Джонатан бе блокиран от защитник на домакините.

В крайна сметка Шамрок удари за втори път в 88-та минута. Тогава резервата Емаху бе изпуснат в наказателното поле на Лудогорец и с лекота мушна топката покрай Падт за 2:0.

В ответната атака Каули Оливейра успокои съотборниците си с ценен гол. Бразилецът се възползва от големите пространства в защитата на домакините и с мощен удар по диагонала направи 1:2.

Шамрок Роувърс - Лудогорец 2:1
1:0 Аарън Грийн 21’
2:0 Айдому Емаху 88’
2:1 Каули Оливейра 90+1'

Шамрок Роувърс: Манъс, Ганън, Хор, Грейс, Фин (71 - Фаруджия), Маккан (83 - Фаризай), О’Нийл (71 - Гафни), Лайънс, Тауъл (78 - Емаху), Бърк (71 - Уотс), Грийн

Лудогорец: Падт, Недялков, Вердон, Пластун, Карничник, Сантана, Шоу, Каули, Десподов (46 - Рик), Текпетей (46 - Делев), Сотириу (86 - Игор)