Треньорът на Динамо(Загреб) Анте Чачич заяви, че отборът е постигнал минималната поставена цел в Евротурнирите с класирането за плейофите на Шампионската лига.

Хърватският първенец елиминира Лудогорец с общ резултат 6:3, след като на реванша снощи постигна успех на собствен терен с 4:2, а в първата среща в Разград беше спечелил с 2:1. 

На "Максимир" домакините получиха две дузпи, а българският шампион завърши срещата с 8 футболисти на терена след червени картони на Доминик Янков още в 17-ата минута, на Рик в 72-ата и на Жан Карничник в 86-ата минута. 

"Поздравявам играчите и хората, които ни подкрепяха. Постигнахме това, което обещахме - класирахме се за Лига Европа и за плейофите на Шампионската лига. 

Първото полувреме беше най-доброто за Динамо през този сезон. Жалко е, че ни вкараха гол в последните секунди. С трите смени исках да запазя футболистите от получаването на картони.

След почивката бързо допуснахме още едно попадение и напрежението ни завладя. Въпреки че имахме човек повече на терена, те рискуваха много. Трябваше да бъдем много по-спокойни и да действаме значително по-комбинативно в предни позиции. Но да го кажа по-меко - бяхме нервни. Липсваше ни играч, който да прави връзката, което Мишич правеше добре.    

В края не аз показах червените и жълтите картони. Съдията го направи. В такива мачове трябва да се играе и с глава. Те, както и преди десет години, не издържаха на напрежението. Ние успяхме и се гордея с това. Доволни сме. Ще играем най-малко в Лига Европа, отново постигнахме нещо значимо за хърватския футбол. Не е лесно да се играе в Лига Европа, няма леки съперници", каза цитираният от БТА Чачич.     

Динамо Загреб ще играе срещу Будьо/Глимт в плейофите за влизане в групите на Шампионската лига, а при загуба от норвежците отборът ще продължи в групите на Лига Европа.