Лудогорец е получил оферти за още трима свои титуляри. Става въпрос за Кирил Десподов, Бърнард Текпетей и Оливие Вердон. Разградчани обаче все още умуват дали да се разделят с някой от тях. Това лято орлите бяха доста активни по отношение на изходящите оферти.

Треньорът Анте Шимунджа е обявил, че би желал да задържи тримата споменати, но ако предложенията били добри, нямало как да спре процеса. Десподов е желан силно от клуб от турския елит. Текпетей е в плановете на отбори от Белгия и Нидерландия. Вердон е гледан от тимове от Португалия, пише "Тема:Спорт".

До момента зелените се разделиха с Шакил Пинас, отишъл в шведския Хамарби, Алекс Сантана, парафирал с Атлетико Паранаензе, както и нападателите Пиерос Сотириу, преминал в японския Санфрече Хирошима, и Ихинио Марин, взет от испанския Албасете.

Очаква се до дни с Лудогорец да парафира централен защитник. Преговорите са в напреднала фаза. Разградчани трябва да привлекат и вътрешен полузащитник. Спортният директор Георги Караманджуков вече обяви, че се чакат два входящи трансфера. Най-сериозна е нуждата от играчи в средата на терена. Такъв вече бе привлечен – полякът Якуб Пьотровски от Фортуна Дюселдорф (Втора Бундеслига).

Лудогорец вече започна подготовка за първия двубой с Жалгирис от плейофа за влизане в групите на Лига Европа. Срещата е на 18 август (четвъртък) от 20:45 часа.

Треньорът Анте Шимунджа няма да може да разчита на тримата изгонени в реванша с Динамо Загреб – Жан Карничник, Доминик Янков и Рик Джонатан. След изтърпяна санкция в състава ще се завърне Бърнард Текпетей. Това означава, че Кирил Десподов може отново да седне на пейката. Очевидно националът има разминавания със словенския специалист. След мача в Хърватска крилото заяви, че вече е здрав, но не знае защо получава малко игрово време.