„Знам кога Лудогорец е срещалл с Жалгирис. Сега те са тотално различен отбор. У дома играят на изкуствен терен. Утре очаквам много труден мач. Залагат на бързи контраатаки, когато са гости. В този сегмент от футбола трябва да сме много внимателни. Имат някои слабости и ще се опитаме да се възползваме от тях“,

заяви треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа на пресконференция преди мача с латвийците. Първата среща за влизане в групите на Лига Европа е в четвъртък от 20,45 часа на стадиона в Разград.

„Стлемим се към най-високата цел. В момента не сме в никой турнир. Имаме два много важни два мача с Жалгирис. Сега мислим само за първия от тях, не можем да мислим за втора или трета стъпка, преди да направим първата“, обяви словенецът.

„Починахме след реванша с Динамо Загреб. Направихме добри тренировки, ментално сме на високо ниво, след като осъществихме подобен анализ на срещите с хърватите. Видяхме нашите грешки и се опитваме да го поправим. Искаме да се по-добри в следващия мач“, продължи тойт.

„Имаме доста проблеми преди мача с Жалгирис. Наши играчи получиха три червени картона в Загреб, а един получи и човек от пейката. Добре е, че няма нови контузени играчи“, каза Шимунджа.

„Няма мач, който да свърши след едно полувреме. Искаме да започнем много здраво. Без да имаме тактическа култура, не можем да изиграем нито един мач. Трябва да сме много умни и дисциплинирани от първата до последната минута. Искаме да играем, както Лудогорец може да играе. Без трима играчи трябва да сменим нещо. Основните идеи и принципи трябва да останат същите“, завърши специалистът.