Лудогорец излиза в решителна битка за участие в груповата фаза на  Лига Европа тази вечер, изправяйки се срещу Жалгирис. Разградчани ще изиграят със сигурност поне още поне 6 мача в Европа, защото дори и да отпаднат ще се включат в групите на Лигата на конференциите.

 Лудогорец  има аванс от 1:0 след домакинството си на Жалгирис, а днес ще трябва да брани преднината си в Литва. „Орлите“ категорично надиграха своя съперник в Разград преди седмица и пропуснаха куп добри положения, с които можеха да запишат по-убедителен успех.

Шампионите на България започнаха европохода си през този сезон още в първия кръг на Шампионската лига, където се справиха с черногорския Сутиеска, след което победиха шампиона на Ирландия Шамрок Роувърс, но бяха спрени от Динамо Загреб в третия кръг на надпреварата. По този начин разградчани се прехвърлиха в плейофите на Лига Европа.

Жалгирис също отстрани два съперника в квалификациите на Шампионската лига, преди да отпадне от Бодьо/Глимт.

„Имаме предимство, искахме да имаме предимство след първия мач. Но сега мога да кажа, че можехме да имаме по-голямо предимство. Това няма да промени подготовката ни за следващия мач. Трябва да останем концентрирани за втория мач. Нормално е да ни бъде трудно в реванша, защото това е плейоф за влизане в групите на Лига Европа", коментира треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа след успеха в първия мач.

Класиране на Лудогорец в групите на Лига Европа ще донесе на клуба премия от 3,64 млн. евро, както и 630 хил. за всяка победа и 210 хил. за равенство.

Лудогорец гостува на Жалгирис от 19:00 часа българско време, като двубоят ще бъде предаван от Diema Sport 3.