Лудогорец е в напреднали преговори с бразилския Атлетико Минейро за централния защитник Витор Мендес, съобщава местното издание Globo, цитирано от Тема спорт.

Според информацията ръководствата на двата клуба са близо до споразумение и се очаква сделката да бъде финализирана до 31 август, когато е последният ден от летния трансферен прозорец в Европа.

Разградчани следят 23-годишния Мендес от зимата, но едва в последните седмици са станали по-настоятелни в желанието си да го привлекат. Бранителят от средата на април играе като преотстъпен в Жувентуде.

Бразилските медии съобщиха в сряда, че от Лудогорец има интерес и към полузащитника Густаво Нонато от Флуминензе, който в момента е под наем в Интернасионал. Вчера обаче нещата са зациклили и до трансфер може и да не се стигне.

Очаква се разградчани да бъдат много активни на пазара в следващите 2 дни. Желанието на спортно-техническия щаб е да бъдат взети централен защитник и дефанзивен халф. Ще бъде финализирана и продажбата на бранителя Жосуе Са в португалския Рио Аве.

Снимка: Lap.bg