Шампионът на България Лудогорец и носителят на Купата на страната Левски ще се изправят един срещу друг в двубой за Суперкупата на България днес. Двата тима се срещат на Националния стадион "Васил Левски" от 20:00 часа.

През пролетта двата тима проведоха няколко битки помежду си със смесен успех, като "сините" на два пъти победиха Лудогорец в полуфиналите за Купата по пътя си към трофея, докато "орлите" записаха два успеха над този съперник в първенството. Сега два от претендентите за титлата през новия сезон подновяват съперничеството си в директен сблъсък за трофей.

"Мисля, че и двата отбора няма какво да загубят от този мач, те спечелиха каквото трябваше през миналия сезон. Естествено, отборът, който има да печели, е Левски, защото Лудогорец е спечелил достатъчно трофеи през последните години, а Левски - не", коментира преди мача треньорът на Левски Станимир Стоилов.

"В българския футбол трудно някой може да изненада. Всички клубове и треньори се познаваме добре. И двата отбора имаме претенции да сме водещи в България и сме задължени да направим един футболен спектакъл. Лудогорец изобилства с играчи от изключително високо ниво, така че трудно мога да отлича някой, но естествено, българските играчи - Недялков, Десподов, Делев, Янков и Терзиев. Заслужават поздравления за работата, която вършат като клуб", допълни той.

"Мачовете с Левски са дербита, винаги са с особен заряд, много интензивни, с много енергия. Очаквам различен Левски в сравнение с последния мач, който играхме за първенството", каза наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа. "Те смениха някои играчи, но основно запазиха стила си на игра. Ще се опитат да играят техния си мач. Направили сме детайлен анализ. Суперкупата е само един мач. И е по време на сезона, но е много сериозен мач. Не става въпрос само за концентрация или как ще приемем този мач, а това е дерби и е абсолютно достатъчно", каза още словенецът.

Мачът за Суперкупата се провежда без продължения, така че при равенство в редовното време директно ще се премине към изпълнение на дузпи. Главен съдия на двубоя ще бъде Георги Кабаков с асистенти Мартин Маргаритов и Диян Вълков. За ВАР ще отговаря Красен Георгиев с помощник Димо Вълчев.