Лудогорец е завишил сериозно офертата си в опит да си осигури подписа на бразилския полузащитник Нонато. Според местното издание „О Диа“, цитирано от Тема спорт, разградчани предлагат 1,7 милиона долара (3 349 000 лева), и то само за 70 процента от правата на футболиста. Клубът от дълго време има интерес към офанзивния халф, който да замени в Разград сънародника си Алекс Сантана, завърнал се в Бразилия.

Нонато е собственост на Интернасионал Порто Алагре, но е отдаден под наем във Флуминензе до края на календарната година. Интернасионал е съгласен да го продаде в България, тъй като изпитва финансови проблеми, но самият футболист заяви наскоро, че негов приоритет е да осъществи постоянен трансфер във Флуминензе.

По силата на договора, клубът може да изравни финансовата оферта на българския шампион и да задържи играча. „Uol Esporte“ обаче съобщава, че от Флу са изпратили предложение за Нонато, което не удовлетворява желанието на Интернасионал и е много далеч като параметри от офертата на Лудогорец.

Така в крайна сметка плеймейкърът може и да се съгласи да премине в Европа, като развръзка трябва да има в следващите часове.

Снимка: Lap.bg