Тримата нови бразилски футболисти в Лудогорец - Педро Енрике, Педро Нереси и Густаво Нонато, бяха официално представени пред медиите, часове преди първия мач на тима в групите на Лига Европа срещу Рома.

Двама от играчите са привлечени в Разград със съдействието на бившия треньор на тима Пауло Аутуори, разкри спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков.

"Густаво Нонато притежава италиански паспорт и няма проблем да играе веднага. Той е на разположение на старши треньора. За другите две момчета очакваме разрешение за работа и пребиване на територията на България и те също ще бъдат на разположение", заяви цитираният от БТА Караманджуков по време на представянето на играчите на стадион "Хювефарма Арена".  

"За Лудогорец винаги бразилците са били основна част от клуба. Имаше един период, в който чисто финансово беше невъзможно да привлечем футболисти от Южна Америка. За радост, успяхме последните 2-3 години да постигнем изгодни финансови условия, които отговарят на възможностите на Лудогорец", каза Караманджуков.

"Щастлив съм, че съм тук. За мен е ударно начало да започна срещу голям отбор като Рома. Надявам се да помогна на Лудогорец да изпълни целите си", каза един от новите играчи Нонато.

"Познавам Вандерсон, разговарях с него, преди да дойда тук. Той е голямо име в Лудогорец, прекарал е осем невероятни години и ще ми помогне със съвети как да се адаптирам по-бързо", каза Педро Нареси.