Локомотив София изненадващо удари Лудогорец с 1:0 в мач от 12-ия кръг на Първа лига.

Хегемонът за последната декада не успя да разгърне пълния си потенциал, тъй като още в 14-ата минута Сисиньо получи директен червен картон.

Франса вкара единственото попадение двайсетина минути преди края на редовното време, а в 87-ата минута съперниците останаха с по 10 души, защото Антонио Вутов също беше изгонен.

"Орлите" завършиха мача с превъзходство почти по всички показатели (18:12 удара и 56% владеене на топката), но им липсваше прецизност в завършващия удар. Това беше първа загуба за тях този сезон в първенството.

Така изкачилият се на шесто място Локо София събра 21 точки и изостава само с два пункта от лидера Лудогорец.


Мачът започна равностойно, а още в 14-ата минута гостите от Разград останаха с човек по-малко. Сисиньо фаулира Франса, а след това го удари с глава, заради което получи червен картон.

Малко по-късно Лудогорец можеше да открие резултата, но Игор Тиаго не успя да преодолее Александър Любенов.

В 29-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, след като при едно центриране топката си отклони в ръката на Антон Недялков. Ситуацията бе прегледана от ВАР и реферите прецениха, че няма основания за посочване на бялата точка.

Антонио Вутов нанесе първия точен удар в мача за Локомотив София в 40-ата минута, но Серджио Падт спаси без никакви затруднения.

След почивката първият път, в който Любенов трябваше по-сериозно да се намесва бе в 50-ата минута, когато Мануел Шоу отправи силен изстрел към вратата му. В ответната атака Фон Витри пропусна лековато Ивайло Найденов да мине през него, но играчът на Локо стреля покрай вратата на Падт.

Дълго време след паузата липсваха вълнуващите моменти пред двете врати. В 71-ата минута домакините откриха резултата след като Илия Димитров подаде на Франса. Бразилецът първоначално не успя да преодолее Серджио Падт, но при добавката с глава вкара за крайното 1:0.

Малко преди края домакините също останаха с човек по-малко след червен картон на Антонио Вутов.

 

Локо София - Лудогорец 1:0

1:0 Франса - 71'

 

Локомотив София: Любенов, Диас, Кацаров (к), Хаджиев, Рапосо, Дуарте, Славчев, Найденов, Вутов, Димитров, Франса

Лудогорец: Падт, Недялков (к), Сисиньо, Пиотровски, Тиаго, Десподов, Фон Витри, Шоу, Вердон, Текпетей, Каули.