Лудогорец претърпя първо поражение в българското първенство през този сезон – 0:1 при гостуването на Локомотив (София). Словенският им треньор Анте Шимунджа първо каза, че футболистите му трябва да се замислят на какво се дължат двата поредни неудачни мача, но след това обясни как е доволен от всичко, което правят на терена.

"Да, съгласен съм, че загубихме. И не сме щастливи от това. Но от момента, в който останахме с 10 човека, стана трудно за нас. Каквото и да кажа за червения картон, ще бъде малко. Всъщност аз няма как да кажа каква е причината за отстраняването. Сисиньо е опитен футболист и аз не харесвам това, което той направи. Аз вярвам на неговия опит, само че днес допусна грешка", започна словенският специалист, цитиран от БТА. 

"Но червеният картон не ни повлия. И нямаше нещо в съперника, което да ни изненада. И с 10 човека създадохме повече положения от тях и проблемът е, че не реализирахме гол. Те пък се възползваха от една от своите опции и така се стигна до този резултат.

"Мисля, че бяхме по-добрият отбор и с човек по-малко. Имахме по-голямо владеене на топката, повече удари. Във всяко едно отношение превъзхождахме съперника, но такива неща се случват. Тогава, когато не реализираш, и съперникът пък отбележи.

Попитан дали нещо го притеснява, след като във втори пореден мач тимът му не печели мач в българското първенство, Шимунджа каза: Не ми харесва да не печелим. Искаме да побеждаваме във всеки мач. Но сега трябва да помисли всеки един от футболистите да се замисли на какво се дължат тези два негативни резултата. Аз обаче съм доволен от всичко, което се стараят да вършат моите футболисти в мачовете, заяви треньорът, който определено си противоречи в изказването.