Техническият директор на Лудогорец (Разград) Козмин Моци очаква тежък мач при гостуването в Хелзинки утре в третата среща в турнира Лига Европа, подчертавайки стабилността на противника, който е шампион дълго време. Също така той посочи изкуственото игрище като предимство за домакините и не приема тежко загубата  от Локомотив (София).

"Заминаваме със самочувствие. Знаем, че ще ни чака един много тежък мач на изкуствен терен, отново. Аз вярвам на момчетата, че можем да се върнем от Хелзинки с точка или точки, заяви преди заминаването техническият директор на шампионите Козмин Моци, цитиран от БТА.

"Според мене, загубата от Локомотив (София) дойде в точния момент. Малко да се събудим, да го кажа така. Не сме направили добър мач срещу Локомотив (София), но да не забравяме, че играхме близо 80 минути с човек по-малко. И аз пак казвам – имам доверие на тези момчета и съм сигурен, че ще се върнем с добър резултат.

На въпрос какъв отбор е ХИК (Хелзинки) и как би го сравнил с Лудогорец, румънският директор заяви: "Те са добър отбор. Шампиони са и то от доста години. Но първият шанс в мача е за тях, тъй като познават терена. Ние отиваме там и знаем какво ни чака. Играхме във Вилнюс на такъв терен и можем да кажем, че не се справихме много добре. В края на краищата се класирахме в групите на Лига Европа, но като мач беше много тежък".

Снимка: Lap.bg