Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа коментира утрешното гостуване на ХИК във Финландия. 

Ще има промени. Ще започна с най-добрите играчи, които са готови. Щастлив съм, че Клод се завърна. Игра 25-30 минути за втория отбор. Всичко беше наред, няма никакъв проблем. Трябва да си върне ритъма. Ако утре започне мача, ще е рано и рисково за него.

Единственият червен картон, който ме притеснява, е на Сисиньо. Другите са минало. Този на Сисиньо не бе в игрова ситуация и това ме притеснява.

Написали сме си домашното, направили сме подробен анализ на ХИК. Знаем как ще играят и какво ние да направим. Ще бъде труден мач. Очаквам играчите да излязат със смелост и амбиция за утрешния мач. Това, което ми направи впечатление в ХИК е тяхната отборна игра. И в атака, и в защита. Но това, което ме впечатли, е, че са заедно и обединени.

Искам да минем на 7-ма скорост. Така сме от началото. Най-важен е следващият мач. Искаме да се представим на високо ниво. Знаем, че трябва да играем на всеки 3-4 дни. Не мислим за следващия мач. Когато играем през 3-4 дни, правим нещо добро и смятам, че се справяме. Нашата най-голяма цел е да се представим на високо ниво и да дадем всичко от себе си.

В момента отборът е в много добро настроение. Имаме добра атмосфера. Взаимоотношенията между нас са много добри и това се вижда на терена. Резултатът невинаги го показва, но играчите са отдадени на това, което правят. Но добрата атмосфера няма да е достатъчна, за да ни помогне. Надявам се да дадат най-доброто от себе си”, каза Шимунджа.