Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа говори след поражението на Лудогорец от Рома с 1:3 в последния мач от груповата фаза в Лига Европа. Той беше разочарован от загубата на българския шампион от римските „вълци“ на „Стадио Олимпико“.

„Видях срещата субективно. Мисля, че заслужавахме повече. Играхме срещу много добър отбор на перфектна атмосфера. Можехме да вземе повече от тази среща, определено. В днешния ден имахме доста предпоставки да се сринем. Направихме две дузпи, след което се вдигнахме след направените смени, обаче не се получи“, коментира старши треньорът на Лудогорец.

„Мисля, че първото ми впечатление че след 3 месеца в група с Бетис, ХИК и Рома спечелихме 7 точки. Искахме да продължим в евротурнирите. Трябва да сме горди, от цялостното си представяне“, заяви Шимунджа.

На въпрос относно съдийството на срещата старши треньорът на българския шампион отговори лаконично: „Няма да говоря за съдиите“.

„Ще трябва да се успокоим и да анализираме срещата. Ще се концентрираме на първо време в шампионата а после ще мислим“, завърши Анте Шимунджа.

Снимка: БГНЕС