Бърнард Текпетей обърна кариерата си и в Шалке могат само да съжаляват, че го продадоха на Лудогорец, пише германският сайт derwesten.de. 

"Сделката определено може да се определи като негативна - сочи анализът. Той първо бе отдаден под наем в Разград, но през 2021 бе продаден за 900 000 евро. Тогава трансферът бе отчитан като добър. Но сега? Сега ганаецът не само, че подобри качествата, които познавахме, но започна да демонстрира и голмайсторски такива - нещо, което сега липсва на Шалке. 

През миналия сезон вкара 10 гола в българското първенство, а през този продължи с пълна пара - 8 попадения и 3 асистенции в 15 срещи. В България има всичко - игрово време и уважение - нещо, което не получи в Гелзенкирхен. И се очаква да направи още по-добър трансфер", анализират в Германия.

В последните дни се появи информация, че нидерландският гранд Фейенорд готви оферта за фланговия нападател на Лудогорец. "Орлите" ще искат поне 3 милиона евро за правата на ганайския футболист, който не попадна в списъка на "черните звезди" за предстоящия Мондиал в Катар.