Ръководството на Лудогорец работи усилено по привличането на нов централен защитник. Треньорският щаб настоява да бъде подсилен в тази зона. Причината е, че на украинеца Игор Пластун все по-малко се разчита във важните мачове. Това налага използването на национала Антон Недялков в центъра на отбраната до Оливие Вердон вместо вляво. В неговата зона пък обикновено е преквалифициран десният бек Сисиньо или пък шанс получава Дени Групер.

През лятото Лудогорец взе млад бразилец – Педро Енрике. Той обаче е инвестиция в бъдещето. До момента 21-годишният футболист няма мач в първия състав на разградчани. Той записа 7 двубоя за дублиращия състав във Втора лига. Възможно е да получи шанс от Анте Шимунджа в предстоящото гостуване на Розова долина от 1/16-финалите за Купата на България. Двубоят в Казанлък е в петък от 13:30 часа.

През лятото трансфер на орлите пропадна в последния момент – те бяха на косъм да финализират сделката за бразилеца Витор Мендес. През сезона той играеше под наем в Жувентуде, за който записа 19 мача в Серия А и вкара 1 гол. Правата му обаче се държат от Атлетико Минейро. Вчера от елитния клуб обявиха, че Мендес се продава и почти сигурно няма да е в отбора през 2023 година. „Отворени сме за разговори“, заявиха от Атлетико. А местните медии подчертаха, че Лудогорец отново държи ситуацията с 23-годишния бранител под око, пише "Тема Спорт".

Разградчани обаче може да осъществят и изходящи трансфери. В полезрението на Фейенорд е ганайският флангови нападател Бърнард Текпетей. Друг нидерландски тим – АЗ Алкмаар, иска вратаря Серджио Падт. Лудогорец обаче би се разделил с двамата само при много солидни оферти. Причината е, че те са основни играчи. А през февруари на орлите им предстоят и плейофи за 1/8-финалите в Лигата на конференциите срещу белгийския Андерлехт.