Шампионът на България по футбол Лудогорец постигна минимална победа с 2:0 над аматьорския Розова долина Казанлък като гост и се класира за осминафинал в турнира за Купата на България. Там шампионите чакат победителя от мача между Вихрен Сандански и Левски, като осминафиналната битка ще се играе на 4-и декември. По този начин лудогорци, които имат във витрината си две Купи на България, се присъединяват към Спартак (Варна) в следващия етап на турнира.

Първото попадение за разградчани вкара играещият във втория отбор предимно Димитър Илиев в 60-ата минута. В 1-ата минута на добавеното време Рик Джонатан на празна врата оформи крайния резултат след пас на Игор Тиаго.

Третодивизионният Розова долина е на 3-о място в Югоизточната група и днес се доказа като стабилен отбор в аматьорския футбол. Преди два сезона почти в същия си състав казанлъчани спечелиха Купата на Аматьорската лига, а днес затрудниха максимално 11-кратните шампиони на България. Днес аматьорите оказаха сериозна съпротива и в продължение на един час оказваха яростна съпротива на именития си съперник.

За отбора на Лудогорец на терена излязоха вратарят Симон Слуга, Георги Терзиев, Педро Енрике и Иван Йорданов. 22-годишният полузащитник само преди четири дни беше освободен от националния селекционер Младен Кърстаич от ангажименти за мачовете с Кипър и Люксембург поради здравословен проблем. Но четири дни по-късно се оказа, че той е напълно оздравял и започна като титуляр. Но в 41-ата минута при сблъсък с Венцислав Иванов пострада и напусна накуцвайки. А футболистът на Розова долина получи втори жълт картон и беше отстранен от игра.

Още преди да изтекат 30 минути от игровото време треньорите бяха принудени да направят три принудителни смени. За шампионите от Лудогорец излязоха Мануел Кафумана Шоу, заменен от Якуб Пьотровски, както и контузения Йорданов, отстъпил мястото си на Рик Джонатан. Стоян Иванов излезе с травма от „розите“ и мястото му беше заето от Венцислав Петров, пише "Тема спорт".

Pазградчани пристигнаха като тотални фаворити, но през първото полувреме положенията пред вратата на Димитър Иванов бяха минимално число. В 26-ата минута Георги Терзиев след подаване от ъглов удар стреля, топката се отби в тялото на бранител и улесни вратаря. В 37-ата минута Бърнард Текпетей получи топката на границата на наказателното поле и стреля мощно, но стражът на домакините с една ръка отби в ъглов удар.

В 60-ата минута гостите от Разград стигнаха до гол, реализиран от влезлия като смяна ляв защитник Димитър Илиев. Удар на Якуб Пьотровски се отби в тялото на защитник от Розова долина, след това Тисера стреля, а при рикошета топката попадна в Илиев, който под ъгъл получи на празна врата и прати кълбото в мрежата. Домакините искаха засада, но телевизионните повторения показаха, че такава няма. Вратарят Димитър Иванов и капитанът Иво Иванов бяха най-горещи в разправиите със съдиите и логично получиха жълти картони.

Активният в тази среща Бърнард Текпетей опита отново да вкара, като третият му опасен удар, дошъл в 73-ата минута в мача, се спря в страничната греда. Но в 91-ата минута обаче Рик Джонатан оформи крайното 2:0 след пробив на Матиас Тисера и комбинация с Игор Тиаго.