Лудогорец може да се раздели с един от своите нападатели. Аржентинецът Матиас Тисера е попаднал в радара на румънския ЧФР Клуж, пишат местните медии, цитирани от Тема спорт. Собственикът на клуба Варга вече е дал зелена светлина за евентуалното привличане на аржентински нападател, който е показал добро ниво през есента в евротурнирите. Според информациите става въпрос именно за Тисера от Лудогорец, който в 10 мача (3 в ШЛ и 7 в ЛЕ) вкара 3 гола.

Цената му е малко над 1 милион евро. Тисера има договор с разградчани до лятото на 2025 година. Вероятността да се стигне до продажба на Тисера в ЧФР Клуж е малка. През ноември името на Матиас Тисера се завъртя и за аржентинския Расинг Клуб.

Лудогорец е купил бразилския защитник Педро Енрике за 1 милион щатски долара, разкри изданието Revista Colorada. Половината от въпросната сума – 500 000, е отишла в Интернасионал, като освен това клубът запазва 30% от правата на футболиста при бъдеща продажба.

До момента Педро Енрике изигра само един мач, който бе за Sesame Купа на България срещу Розова долина. Младият бранител участва през повечето време в мачовете на дубъла във Втора лига. В началото той е имал проблем с адаптацията и аклиматизацията.

В Разград вече работят по зимната селекция. Този път тя няма да е така мащабна. Все пак е възможно орлите да се подсилят с две-три попълнения. Засега пък не се предвижда предлагането на нови договори на Сисиньо и Спас Делев. Техните контракти изтичат през лятото и тогава се очаква раздяла с тях. Бразилецът е играчът с най-сериозен стаж в Лудогорец към днешна дата.

Снимка: Lap.bg