Лудогорец загуби с 1:2 с германския Хановер 96 в първата си зимна контрола, играна на лагера в Белек. Първото полувреме завърши при 1:1 с голове на Николо Трезолди за съперника и капитана Кирил Десподов от дузпа за българския шампион. В края на мача Хановер осъществи натиск, който завърши с победно пападение на Дерик Кон в 87-ата минута.

От началото на мача за "орлите" започна новото попълнение на тима Диниш Алмейда.

Хановер е на пето място във Втора Бундеслига, като не е загубил надежда, че мож еда се бори за промоция в елита.

В 11-ата минута тимът на Хановер откри резултата. След центриране от пряк свободен удар 18-годишният Николо Трезолди с глава обърна топката в далечния ъгъл и направи безпомощен вратаря Серджо Падт.

Кирил Десподов изравни от дузпа в 40-ата минута. Националът стреля точно в долния ляв ъгъл на вратата и въпреки плонжа на вратаря Е., топката влезе в ъгъла. Наказателният удар бе отсъден, след като Десподов стреля към вратата, а топката се отби в ръката на защитника Яник Дем.

През второто полувреме "орлите" играха с изцяло нов отбор, което е нормално за този ранен етап от подготовката.

След час игра пробив на Бърнард Текпетей бе спрян с нарушение, а изпълнението на Спас Делев бе прецизно, но вратарят Цилер се намеси и изби топката.

До края на мача германците осъществиха натиск в търсене на победно попадение. Стигна се до 87-ата минута, когато Дерик Кон отляво финтира Георги Терзиев и стреля в далечния ъгъл, като топката се отби в страничния стълб и влезе в мрежата за 1:2.

Стартовият състав на Лудогорец: Серджио Падт, Аслак Витри, Игор Пластун, Диниш Алмейда, Дени Групер, Клод Гонсалвеш, Якуб Пьотровски, Доминик Янков, Рик Джонатан, Кирил Десподов, Игор Тиаго